MZ Hrasno Donje: Uspješno okončana realizacija projekta rekonstrukcije porodične ambulante

Kalesija

Mjesna zajednica Hrasno Donje okončala je još jedan projekat od velikog značaja za lokalnu zajednicu i njene stanovnike. Naime, uz pomoć Federalnog ministarstva za izbjegla i raseljena lica realizovan je projekat rekonstrukcije ambulante porodične medicine u Hrasnu Donjem.

– Zahvaljujući Federalnom ministarstvu i uz sufinansiranje Mjesne zajednice, naša ambulanta je dobila novi i ljepši izgled, kao i asfaltirani plato za parking ispred ambulante čime je značajno poboljšana funkcionalnost i izgled ovog značajnog objekta – istakao je za Zona 080 Jasmin Ćatić, predsjednik MZ Hrasno Donje.

Ukupna vrijednost projekta je oko 26 hiljada KM. Federalno ministarstvo je obezbijedilo 23750 KM dok je ostatak novca obezbijedila MZ Hrasno Donje.

Predsjednik ove lokalne zajednice Jasmin Ćatić u skorašnjoj budućnosti najavljuje realizaciju novih projekata od velike važnosti.

Ćatić: Na ovome nećemo stati (Foto: Općina Kalesija)

– Na ovome nećemo stati. U narednom periodu planiramo realizaciju projekta toplifikacije odnosno izrade fasade na objektu Doma mladih, te izgradnju zabavnog parka za najmlađe – dodaje Ćatić u razgovoru za Zona 080.