Bez pogodaka u lokalnom derbiju Sloge i Mladosti

Kalesija Sport

Tojšićka Sloga i Mladost Kikači odigrali su meč bez pogodaka u okviru sedmog kola Druge lige FBiH – grupa sjever.

Prije početnog sudijskog zvižduka akteri susreta su se minutom šutnje i učenjem fatihe još jednom sjetili nedavno preminulog Asima Paščanoviča Parsa.

Sam susret donio je čvrstu igru i par prilika sa obje strane. U nekoliko navrata golmani Kostjerevac sa jedne i Omeragić sa druge strane su dobro reagovali i tako spriječili protivničke napadače da se upišu u listu strijelaca. Po jednom se “zatresao” i okvir gola na obje strane.

Na kraju, podjela bodova je možda i najrealniji ishod.

Za Slogu je ovo prvi osvojeni bod ove sezone nakon šest poraza u prvih šest kola. Čini se da za klub sa Ade stižu bolji dani pod trenerskom palicom stratega Cvjetinovića. Svakako treba napomenuti da je Sloga danas igrala bez par standardnih prvotimaca tako da su priliku da pokažu šta znaju dobili i neki igrači sa manjom minutažom.

Kada je u pitanju Mladost, tim iz Kikača sada na kontu ima osam bodova i polako se priključuje gornjem dijelu tabele. Napomenimo i da Mladost danas nije mogla računati na Darka Mitrovića koji danas predvodi Slobodu sa klupe kao pomoćni trener u susretu Wwin lige BiH protiv dobojske Sloge na Tušnju.

U narednom, 8. kolu kolu Druge lige FBiH Sloga je slobodna dok Mladost gostuje ekipi Priluka.