Medžlis donio Zaključak o prolongiranju aktivnosti u vrijeme predizborne kampanje u  cilju sprečavanja zloupotreba prostora i vjerskih institucija u dnevno-političke svrhe

Kalesija

Izvršni odbor Medžlisa IZ Kalesija je na sjednici održanoj 30. augusta 2024. godine donio je Zaključak o prolongiranju aktivnosti u vrijeme predizborne kampanje u cilju sprečavanja zloupotreba prostora i vjerskih institucija u dnevno-političke svrhe.

– Obavezuju se nadležne službe i džematski odbori Medžlisa Islamske zajednice Kalesija da planirane aktivnosti, sastanke, prezentacije, svečana otvaranja ili puštanja u rad vakufskih i drugih objekata na području Medžlisa, koji su djelimično ili u potpunosti finansirani od strane bilo kog nivoa vlasti u BiH, kao i radnje koje se mogu dovesti u sličan kontekst, prolongiraju do okončanja lokalnih izbora a u cilju sprečavanja zloupotreba prostora i vjerskih institucija u dnevno-političke svrhe.

Postupanje suprotno ovom Zaključku osnov je za pokretanje disciplinskog postupka u skladu sa pozitivnim propisima IZ u BiH – navodi se u Zaključku IO MIZ Kalesija.