2. liga FBiH: Mujkanović donio tri boda Mladosti, prekid na meču Priluk – Sloga

Kalesija

Mladost iz Kikača je na svojoj Tom Cat Areni sa minimalnih 1:0 savladala ekipu Omladinca u okviru 6. kola Druge lige FBiH – grupa sjever. Gol odluke postigao Semir Mujkanović sa 11 metara u 28 minuti. Bio je to sedmi ligaški pogodak za kapitena Mladosti ove sezone. Tim iz Kikača sada ima 7 bodova iz 6 odigranih susreta.

Fudbaleri tojšićke Sloge gostovali su jučer u Priluku kod istoimene domaće ekipe. Sloga je furiozna otvorila susret u potrazi za prvim ovosezonskim bodovima. Već nakon sedam minuta igre Tojšićani su poveli sa 2:0. Prvo je Mašić pogodio sa 11 metara u 4. minuti, a onda je Mujkić tri minute kasnije povisio na 0:2.

Činilo se tada da će Sloga doći do prve pobjede i prvih bodova ove sezone. Ipak, domaća ekipa do kraja poluvremena postiže tri pogotka i preokreće rezultat u svoju korist.

U posljednjim sekundama prvog dijela igre došlo je do prekida susreta nakon što je glavni sudija meča isključio dva igrača Sloge.

Na Facebook stranici kluba iz Tojšića su nakon susreta iznijeli svoje viđenje dešavanja u Priluku. Njihovu objavu prenosimo u cjelosti i bez izmjena:

Danas smo gostovali u Priluku kod istoimene ekipe te nastojali igrati najvažniju sporednu stvar – fudbal. Međutim to u ovoj našoj napaćenoj zemlji je misaona imenica. Onda se pitamo zašto smo tu gdje jesmo. Na DNU. Dubokom ambisu.

Nakon što smo nesretno ispali iz lige za vrijeme COVIDA, uspjeli smo se vratiti u Drugu ligu FBiH gdje smo uz ekipe Bosne iz Kalesije i Mionice timovi sa najdužim stažom. Dvije sezone prethodne borimo se i preživljavamo, iako bez glavnog sponzora kakvog imaju skoro sve ekipe u ligi. Uz sav trud, izdvojeno vrijeme, novac, znoj, zdravlje kolektivu koji je imao reputaciju i u bivšoj državi, nastarijem sportskom kolektivu na opštini Kalesija koji za par mjeseci slavi 70 godina postojanja nađu se pojedinci da doslovno “uriniraju” na sve to. Namirisali su pojedini krv. U dvije godine dva tima su radi ovakvih stvari, ali i finansija odstupili. Izgleda da je u interesu da se ovako nastavi i u budućnosti.

Što se tiče utakmice naši momci u 4 i 7 minuti preko Mašića i Mujkića došli su do vodstva od 0:2. Domaćini do “preokreta” dolaze u 15, 34 i 44 minuti. Kad se trebalo ići na pauzu našim igračima podijeljena su dva crvena kartona, a nedugo poslije toga glavni sudija svirao je prekid utakmice. – stoji u objavi.

U sljedećem 7. kolu Sloga i Mladost će odigrati međusobni duel na Adi.